.

subota, 14. siječnja 2017.

REKLI SU VAM DA JE KONZUMIRANJE LIMUNA SA TOPLOM VODOM DOBRO,ALI VAM NISU REKLI OVO!!!

0630


Veliki broj nutricionista i zdravstvenih stručnjaka tvrde da konzumiranje limuna vode prije doručka je vrlo korisno za svoje zdravlje. Ovo je najefikasniji način da vaše tijelo hidrirana i ispira nagomilanih toksina u vašem tijelu. Limun je odličan izvor kalcija, kalija, željeza, magnezija i vitamina A, C i B kompleksa, kao i pektin vlakana, ugljikohidrata i proteina.
Limunska kiselina koja se nalazi u limun ima snažan antibakterijski i antivirusna svojstva koja može ojačati vaš imunitet i spriječiti brojne bolesti.
Za pripremu vode limun morat ćete stisnuti pola limuna u čašu pročišćene vode. Opcionalno, možete dodati malo meda.

Ovdje su 10 koristi za piće limuna vode prije doručka:
1. Poboljšava probavu
Limun ima sposobnost da stimuliše veće lučenje žuči koji poboljšava probavu. Redovno konzumiranje limuna vode će vam pomoći da se osloboditi od toksina i štetnih tvari u vašem tijelu i spriječiti poremećaje probavnog.
2. Pomaže izgubiti težinu
Limun je pun pektin vlakna koja ivičnjak žudnje i suzbijanja apetita. To vam omogućuje da kontrolirati ono što i kada jedete. Osim toga, kombinacija limuna s toplom vodom i medom stvara alkalnu sredinu u želucu koji ubrzava proces sagorevanja masti.
3. Čisti kožu
Čaša tople limuna vode kriške limuna prije doručka će očistiti vaše krvi i poboljšati regeneraciju kože.
4. Stimulira imuni sistem
Redovno konzumiranje limuna vode povećava sposobnost body`s asimilacije željeza, što dovodi do jak imuni sistem. Osim toga, vitamin C iz limuna će vas zaštititi od prehlade i gripe.
5. Bad dah
Limun ima sposobnost da očisti usta stimulirajući lučenje sline koja uništava bakterije koje uzrokuju loš zadah.
6. balansira pH
Jedna čaša tople limuna vode može regulirati pH u vašem tijelu, smanjuje rizik od upale.

Nema komentara:

Objavi komentar