.

četvrtak, 29. prosinca 2016.

KUKATE KAKO SU VAM GRUDI MALE, ZAPRAVO STE VI VELIKE SRETNICE

61206978-grudi-grudnjak-678x381


Vjerovatno često mislite kako su vaše grudi premalne, čak ste mislili podvrgnuti se i operacji, i ugradnji silikona. Ne, niti slučajno da to niste uradili. Vjerovali, ili ne, ali vi ste zapravo velika sretnica, baš zbog toga što su vaše grudi manje. U nastavku teksta, donosimo vam 11 prednosti, zbog kojih ćete promijenit vaše mišljenje, i zapravo biti ponosni na svoje “male” grudi…

Zbog čega ste sve u prednosti ukoliko posedujete male grudi?
Male ili velike grudi – nekima je svejedno, mudriji će reći da je najvažnije da su zdrave. Uopšteno, kao meru manjih grudi muškarci će reći da su to one sa veličinom jedinica i dvojka, dok će one sa trojkom doživeti kao prosečno velike grudi, a četvorke i petice – velike grudi. Danas se većina grudnjaka kupuje u zavisnosti od opsega grudi uključujući i leđa – od 65 cm pa preko 100 cm, dok oznake A, B, C, D, E, F i G – označavaju veličinu korpe.

Više užitka u krevetu
Uprkos tome šta nam promovišu “Playboy” i porno-filmovi, male grudi donose veliku prednost u seksualnom životu. Naime, studija Univerziteta u Beču pokazala je da su žene sa velikim grudima za 24 odsto manje osetljive na nadražaje na njima. Budući da imaju manje masnog tkiva, dodiri su intenzivniji i lakše ih je stimulisati. Osim toga, studije pokazuju kako žene sa manjim grudima češće postižu orgazam.



Mladolik izgled

U tinejdžerskom dobu, manje grudi nisu nešto sa čime su devojke zadovoljne, ali u kasnijoj dobi i sa više iskustva i mudrosti, njihove prednosti nauče da se cene. Manje grudi se povezuju sa devojačkim uzrastom, pa žene koje ih imaju generalno izgledaju mlađe, vitkije i krhkije – što se smatra i simbolom ženstvenosti.

Gravitacija nije neprijatelj

Tokom vremena grudi se mogu spustiti i do 13 cm prema pupku, ali što su one manje – manji je rizik i njihovog spuštanja. Zbog toga žene sa manjim grudima i u 50-ima se mogu bezbrižno sunčati u toplesu, a da se pritom ne osećaju kako su im grudi otišle “južno”. Grudni mišići lakše pridržavaju manje grudi, a one su i same po sebi lakše – zato se i bolje “drže”.

Lakši odabir odeće

Duboki dekoltei na velikim grudima često mogu izgledati napadno, pa čak i vulgarno, dok s manjim grudima i dubok dekolte može izgledati sofisticirano. Takođe, žene sa manjim grudima mogu nositi i razne haljine sa otvorenim na leđima koje se nose bez grudnjaka, a da se to ne primećuje kao kod bujnih grudi.

Odbijaju seksističke muškarce

Muškarce kojima je glavni kriterijum veličina grudi za to da li im je žena privlačna ili nije, deluju plitko, a to dokazuje i nauka. Studija Univerziteta Westminster je pokazala da velike grudi preferiraju muškarci izraženijih seksističkih stavova, sa jasnim podelama muških i ženskih uloga, koji žene doživljavaju kao “mekši pol”.

A privlače situirane

Prema evoluciji, one sa više masnog tkiva (a upravo ono čini grudi) na muškarce deluju kao žene s većim “zalihama” masnog tkiva, koje se pak povezuje sa dostupnošću hrani i uopšteno resursima, pokazala je studija časopisa “Psychology Today”. Tako žene sa većim grudima privlače siromašnije ili muškarce koji više strahuju za svoju egzistenciju, dok su one sa manjim grudima privlačne situiranima.

Bolje držanje

Grudi, posebno one veće, mogu biti veliki teret ženi koja ih nosi. Žene sa većim grudima se već od mlađe dobi više pogrbljuju, a kako je njihova kičma pod većim opterećenjem, češće se susreću i s bolovima u leđima. Upravo je ta zdravstvena poteškoća razlog zbog kojeg se brojne žene odlučuju na operaciju smanjenja grudi.

Sloboda grudima!

Manje grudi ne trebaju toliku “potporu” kao velike, a nije nužno niti da su celo vreme u grudnjaku. Osim toga, grudnjaci manjih brojeva manje se traže, pa su i češće na popustu, a budući da je njihova funkcija više estetska, veća je i mogućnost odabira između raznih modela.

Manji zdravstveni rizik

Manje grudi zaista mogu spasiti život, a razlog za to je jednostavan. Naime, brojne studije potvrđuju da žene sa manjim poprsjem po “pravilu” ranije dolaze doktoru zbog sumnjivih promena, naprosto jer ih je lakše primetiti nego na onim većim.

U dobrom su društvu

Mediji često nameću sliku seksipila kroz raskošne obline – što uključuje i grudi. Zbog toga se preko 80 odsto žena u svetu slavnih odlučilo na operaciju povećanja grudi, što im omogućuje da istovremeno budu vitke, a imaju obdareno poprsje. Ipak, neke od najseksi žena sveta nisu podlegle tom trendu, a i dalje su vrlo seksi – od Šarliz Teron, Natali Portman, Kameron Dijaz, Kire Najtli, Kejt Hadson, Olivije Vajld…

Vežbanje je lakše

Tokom vežbanja grudi se, poput svakog mekanog tkiva, intenzivno pomeraju. Kod većih grudi dolazi do pojave bola i neprijatnosti, pa čak i uz posebno dizajnirane sportske grudnjake. Takođe, neprijatne mogu biti i one vežbe koje podrazumevaju ležanje na stomaku.

(24sata.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar